Mange er usikre på, hvad Office 365 egentlig er – er du?

Mange har fået den opfattelse, at Office 365 er den nye version af Office kontorpakken, der fx kan bestå af Word, Excel, PowerPoint og Outlook. Altså en efterfølger til fx Office 2013. Det er en misforståelse.

Office 365 er det samlede navn for alle Microsofts cloud-ydelser. Altså de ydelser man kan abonnere på, og hvormed man kan undgå selv at have systemerne installeret på egne servere eller hos en dyr hosting-udbyder. Et Office 365-abonnement kan bestå af et eller flere produkter, som man selv sammensætter. De fleste køber ydelserne samlet i pakker, der fx kan bestå af:

  • Exchange til mail og kalender
  • SharePoint til intranet og dokumenter
  • Skype for Business (tidligere kendt som Lync) til online-møder 

I disse pakker, eller som enkeltprodukter, kan man også købe licens til Office kontorpakken. Ofte til en meget attraktiv pris. Men det er den samme version, man ellers kan købe.

Office365 trans

Ud over Exchange, SharePoint og Skype for Business kan man få en lang række andre produkter som fx

  • Dynamics 365 CRM til kunde- og salgsstyring, marketing og servicehåndtering
  • Power BI til at skabe det fulde overblik over komplekse datamængder
  • Social Engagement til at få overblik over hvad der sker på de sociale medier, og hvordan man forretningsmæssigt kan navigere der

… og en masse mere.

Så Office 365 er ekstremt meget mere end den nye Office kontorpakke.

Kunne du tænke dig at læse om det seneste skud på Office 365-stammen, Dynamics 365 CRM, så har vi skrevet om emnet her på siden.