Wi-fi

Trådløse og effektive netværk


Alle vil gerne have hurtigt og stabilt netværk.

I takt med at en større del af arbejdet udføres fra mobile enheder, og at bærbare computere udgør en større del af den samlede mængde computere i virksomheder, ønsker flere og flere at udskifte deres gamle wi-fi med en mere professionel og stabil løsning.

Problemerne opstår ofte, hvis der i forvejen er mange andre wi-fi-netværk, der alle slås om de få ledige frekvenser. Dertil øger de omlæggende virksomheder som regel bare signalets styrke, hvilket gør problemerne endnu større. I virkeligheden sidder alle med det samme problem, men modarbejder hinanden. Man må derfor se i øjnene, at tiden er løbet fra de gammeldags løsninger med et enkelt access point eller to og et par ‘extendere’ leveret sammen med internetforbindelsen.

Med en mere professionel løsning får man en langt mere stabil drift og hastighed, og man kan arbejde frit i alle kontorer og mødelokaler uden at være bundet af en netværksledning. Systemets controller udregner selv, hvilken signalstyrke der er den optimale, og skifter kanal automatisk, hvis nogle andre skulle begynde at overlappe. Dertil sørger systemet selv for ‘roaming’ mellem access points, hvis man har flere af dem. Præcis som man kender det fra mobiltelefoni, hvor telefonen selv vælger den bedste sendemast. Det kan lyde enkelt, men det gør en kolossal forskel.

For at komme på ret køl igen med jeres wi-fi laver Vivant en måling på jeres kontor. Dette skal sikre, at det kommende wi-fi-system dimensioneres korrekt. Nogle bygninger har let gennemtrængning af signalet, og kan nøjes med enkelte kraftige access points, mens andre bygninger, med fx meget glas og beton, har brug for flere mindre access points. Efter målingen modtager I et tilbud for hardware og montering. En løsning består ofte af 2-3 access points og en controller. Controlleren skal sikre, at de monterede access points ‘taler sammen’, og sørger for den bedst mulige dækning og roaming. Her styrer man også adgangskoder, gæstenet, sikkerhed og løbende opdatering samt overvågning af systemet.

Vores løsninger er som regel baseret på udstyr fra HP, Cisco eller Ruckus, og kan leveres til mindre virksomheder med få kvadratmeter til fx Ny Carlsberg Glyptotek, hvor Vivant har leveret wi-fi med over 200 access points til museets 22.000 m2. Har du lyst, kan du læse mere om vores samarbejde med Ny Carlsberg Glyptotek kan du læse mere her ….

Her får du fem gode råd til at forbedre dit wi-fi-signal

Gem ikke din router væk.
Selvom den måske ikke er den kønneste ting, så får du det bedste signal, hvis din router er i nærheden, og er synlig

Jo højere din router er placeret, jo bedre.
Signalet fra routeren stråler bedst hvis der ikke er noget i mellem router og din computer. Så en placering i højde med en reol eller lignende giver det bedste signal

Isoler routeren fra anden elektronik.
Elektroniske enheder har en tendens til at forstyrre hinandens signaler, så undgå at placere din router tæt på fx fjernsyn og computer

Peg antennerne i forskellige retninger.
Har du en router med antenner, så peg dem i forskellige retninger – det gør signalet ‘bredere’, og kan derfor give det bedste signal for flere enheder samtidig

Mål signalet.
Du kan fx bruge en app til at måle routerens signal og på den måde optimere signalet ved at prøve dig frem med placeringen af routeren ift. computeren

Klar til at høre mere?

Kontakt Martin Warner, Partner

Dynamics 365 CRM

Værktøjet, der holder samling på trådene. Vivant er specialister i Microsofts system til håndtering af salg, service og marketing.

LÆS MERE HER

Brugersupport

Service er det centrale hos Vivant. De fleste it-brugere har brug for en livline en gang imellem. Vi kan hjælpe dig hvorend du er.

LÆS MERE HER

Office 365

Er du usikker på hvad Office 365 er? Læs mere og find ud af hvordan jeres virksomhed får glæde af MS Cloud.

LÆS MERE HER